Opener seizoen 2015

Datum: 
Sunday, 8 February, 2015 - 09:30
Afstand: 
60
Profiel: 
Vlak
Taverne: 
Kinderboerderij
Voorbereiding: 
Danny Desmet
Verslag: 

Zondag 8 februari, 11 moedige mannen verzamelen aan de sporthal om de openingsrit van het seizoen 2015 aan te vatten.

Een bewolkte hemel, gelukkig geen vriestemperaturen, maar het zonnetje zou aangenamer geweest zijn.

Toch wel vele afwezigen op deze opener, de ritverantwoordelijke Danny onder andere, een goed excuus weliswaar want geveld door ziekte. Anderen echter lieten de eerste rit links liggen, om op hoogtestage te gaan. Wel erg vroeg op het seizoen die hoogtestage hoor Dirk, en dan nog in het hooggebergte van Hasselt ! ongezien ! misschien kan je wat raad geven aan de toppers uit het Vlaamse wielermilieu ;-)

Anderen zijn al naar de Ardennen, zogezegd op tenniskamp, interclubweekend noemen ze dat, in de winter ? tja, ik denk er het mijne van (en de Kris ook), nietwaar David ?

Nog anderen gingen op “mannenweekend”, zogezegd wat saunakes doen en naar de voetbal en zwaar in den drank gaan hangen, neen Kris, Geert en Alain, trainen in het vlakste van wat ons vlakke land te bieden heeft noemen ze dat, bewust de wind van de polders gaan opzoeken om kracht bij te kweken ! Dirk je bent gewaarschuwd voor uw uitstap richting Doel.

De rit zelf dan, voorzitter en ondervoorzitter zetten zich aan kop van wat een geaccidenteerde rit zal worden van 55 km. Het gaat richting Vlassenbroek, Schoonaarde, .. aan een gezapig tempo.

Ter hoogte van Schoonaarde (richting Berlare) was er een lekke band voor Erik, gelukkig vooraan zei hij nog dus dat zou rap gefixed zijn. Toen bleek dat hij enkel een reserveband bij had, maar geen bandenlichters (jaja dat is het officiële woord) en geen bommetje. Yvan had felgele bandenlichters, na wat geknoei kregen we de band eraf, een nieuwe binnenband erin, eerst wel de buitenband grondig gecontroleerd, maar helaas, ondanks het bommetje van Patrick bleek er toch nog een probleem te zijn, weer lek met andere woorden. Een reserveband van de altijd behulpzame Tom en een bommetje van buurman Marc en hopla wij terug weg.

Al bij al toch een klein halfuur verloren, maar eerlijk gezegd, sommigen waren er al niet rouwig om, nietwaar piepsencuurpiep ?

Ondertussen hadden Sigwin en Bart het commando vooraan overgenomen, ja zelfs onze nieuwkomer Ronny heb ik even vooraan post zien vatten, duidelijk getraind deze winter. Maar met de nieuwe kopmannen bleek ook dat het tempo de hoogte in ging waardoor Jurgen in moeilijke papieren kwam, of was het de wind die maakte dat de rit nog zwaarder werd dan gedacht ? Zijn nieuwe job heeft duidelijk een aantal voordelen die een nadeel zijn voor het gestroomlijnde lichaam. J

Verder was duidelijk dat ook Michel deze winter niet stilgezeten heeft, getooid met rugzak gooide hij een serieus bommetje op de brug van Dendermonde.

En Jan is ook terug van de partij J jaja, de Karmeliet werd ook terug besteld bij het gezellig onderonsje nadien met hap en drank.

Mannen bedankt en maak er een tof jaar van !

Route: 
Route File: 

2 comments

Wat een mooi verslagje om het seizoen te openen. Ge moogt gerust zijn, ik kreeg ne klop van den hamer. Had beter een reep gegeten tijdens de technische stop. Maar Erik heeft gelijk, de nieuwe job, een paar keer gaan eten (ook voor't werk), alleen nog auto rijden (gevolg van de werkgever) doen me overwegen om een oldtimer te kopen en 's zondags te gaan cruisen door de bochtige wegen.
Maar hou jullie maar vast, het seizoen is nog niet ten einde. Hier en daar zal ik wel nog eens een bommetje plaatsen (maar niet meer op de kasseien en in bochten).

dank je Jurgen, komt allemaal goed :-)