Over en over de Schelde

Datum: 
Sunday, 15 February, 2015 - 09:00
Afstand: 
65
Profiel: 
Vlak
Taverne: 
Kinderboerderij
Voorbereiding: 
Geert Borms
Verslag: 

Verslag Rit 2

 

Zondag 15 februari, een dagje na Valentijn en de 2de rit van het nieuwe seizoen.

Aangezien de verslaggever van vorige week, mogelijks uit jaloezie over de stages van sommige anderen, zelf op hoogte stage is vertrokken, zal ik me maar opofferen om een kort relaas weer te geven.

Deze 2de rit vertrekt om 9u en dat zal iemand geweten hebben, maar daarover straks meer. Het is nog vroeg genoeg, het is trouwens ook koud buiten want ik moet de ruiten van de auto een beetje ijsvrij maken. Ik besluit de auto te nemen tot aan de start, stel dat ik weer een chasse patat krijg zoals vorige week, dan geraak ik toch nog thuis.

Aan de start gekomen zien we een aantal gezichten die er vorige week niet bij waren. David tekent present maar ook de 3 kornuiten die zogezegd op hoogte stage waren. Veel vertellen ze er niet over, maar ik vermoed dat ze daar enkel wat hellingen categorie B hebben gezien.

Het zonnetje schijnt en het is zo goed als windstil. Na een paar km zie ik dat Geert al zijn handschoenen uitdoet, maar dat is tot Temse het meest vermeldenswaardig. Net voor we in Temse een rondje draaien, telefoon. Danny dacht dat het vertrekken was om 9u30, maar we spreken af dat hij de overzet neemt in St Amands en ons dan tegemoet komt.

Tijdens het rondje Temse nemen we, speciaal voor Yvan, dat ene snedige hellingetje. Ik zit in 2de positie achter Geert en Kris, maar moet al snel lossen. Er schieten me er wel 2 voorbij met een schicht. De ene met benen van beton en de andere die het juiste spuitje heeft gevonden, hou deze 2 maar in de gaten, volgens mij de  verrassingen van het komende seizoen.

We vervolgen onze toer en flirten constant met de 30 km/u zodat we al snel Danny tegenkomen om vervolgens aan hetzelfde tempo onze rit af te werken. Gelukkig dat mijn personal coach even roept dat ik niet mag vergeten mijn reep op te eten, anders had ik misschien weer die chasse patat gekregen. Maar neen, ik hou vol. Wel krijg ik nog even schrik als we in Baasrode nog afslaan. We gaan toch niet naar de hoge jan he? Gelukkig niet, maar door dat lusje erbij te doen, komen we aan de 70 km, met een gemiddelde van 28 km/u.

Was onze snelheid te wijten aan het kopwerk van Geert en Kris, was het de afwezigheid van sommigen of was het dat er geen wind was. Maakt allemaal niet uit, het was mooi weer, ik kon volgen en ik krijg er weer volop zin in.

Tot volgende week.

Route: 

1 comments

Mooi verslagje, maar mssn toch eens bij Michel Wuyts uw koestermen opfrissen :-)